Karrebækstorp Skov
Løb & vandring
Løb ved solnedgang
Løb ved solnedgang
Naturoplevelserne er gode i en kystskov.
En tur i skoven
En tur i skoven
Der må løbes på skovvejen og på arbejdsspor.

Danmarks Smukkeste Løb

Da coronaen ramte Danmark, og alle løb blev aflyst, fandt 4 løbevenner sammen hver lørdag for at dyrke deres fælles interesse for løb. De fulgte en fast rute fra Karrebæksminde til Bisserup, og turen blev efterhånden så gennemtestet, at de besluttede sig for at invitere andre med. 

I 2021 etablerede de et halvmaraton, Danmarks Smukkeste Løb, der går gennem Karrebækstorp Skov, og der byder på en fantastisk udsigt ud over det smukke Smålandshav. Undervejs er et par mindre stigninger. Ud og hjemtur er samme vej, og der er depot halvvejs og til slut. Løbet er et cannonball løb, hvor du selv tager tid. Der er en tidsgrænse på 3 timer, som du skal holde dig indenfor. I 2023 blev løbet udvidet med en 10 km rute

Du kan finde flere oplysninger og tilmelde dig her.

Evighedsruten
Evighedsruten
Gå i ring i kystskoven.
Ruten er knap 5 km lang.
Ruten er knap 5 km lang.
Start ved den grønne prik.
Vandretur i fællesskab
Vandretur i fællesskab
Evighedsruten er bedst i selskab.

Evighedsruten

Kystskoven byder også på en smuk vandrerute, som vi kalder Evighedsruten. På kortet ligner den et uendeligt tegn (∞), og turen er så god, at du kan gå den igen og igen.

Evighedsruten er en ca. 5 km vandrerute, der guider dig langs kysten, forbi en strandsø og -mose, igennem en ældre egebevoksning, langs yngre bevoksninger i bøg og eg, hvor hovedtræerne er blevet afgrenet op til 7-8 m (læs mere om skovdrift her), og forbi nyplantede fuglekirsebær, lærk og cypres. Og ved skovvejen møder du store, gamle bøge- og egetræer, som har stået der i århundreder.

Ruten starter for enden af Ved Strandskoven, hvor du ligeledes kan parkere på parkeringspladsen, og den kræver fodtøj, som er egnet til både strand og skov. Start med at gå ca. 800 m mod øst langs stranden indtil du finder et lettere skjult spor igennem et buskads, og som trækker dig fra den solrige strand ind i skovens mørke. Følg sporet op til skovvejen. Drej til højre, følg skovvejen helt til slut, hvor du ser en sti til højre, der fører dig ned til vandet. Når du rammer vandkanten er du halvvejs. Drej til højre og fortsæt langs stranden indtil du genfinder det samme skjulte spor, som du benyttede før. Tilbage oppe ved skovvejen drejer du denne gang til venstre, fortsætter indtil skoven slutter og du ser et gult hus og en asfalteret vej (Ved Strandskoven), der leder dig ned til dit udgangspunkt på parkeringspladsen.


Hvis du mangler nogen at gå ture med, så arrangerer Just Walk Karrebæksminde fælles gåture i lokalområdet - se mere her.

unsplash